Zorg

De 'zorg' voor elk kind is een bekommernis van alle leerkrachten.
In klas worden de leerlingen intens begeleid, ze krijgen ook de nodige individuele aandacht en begeleiding.

Soms heeft een kind extra zorg nodig. Elk kind is anders, leert anders. De diversiteit van de kinderen is een boeiend gegeven.

Leerstoornissen, gedragsproblemen en nog andere problemen kunnen zich voordoen. Voor de school en voor de leerkrachten is dit een extra uitdaging.

Tijdens de uren 'zorg'  wordt er gezorgd voor:

• extra individuele begeleiding
  • het volgen en bespreken van de leerlingen, ook met externe diensten (CLB, REVA, logopedie, ...)
  • het verder uitdiepen van de omkadering van het onderwijs op school

Een school met een hart voor kinderen, speciaal voor hen die tijdens het schoolgaan verschillende obstakels op hun weg vinden.

De zorgcoördinator
Laura Dewaele

CLB

De samenwerking school - CLB krijgt nieuwe accenten. Voor bepaalde vragen of problemen is de school de aangewezen gesprekspartner. U kunt op de eerste plaats terecht bij de leerkracht, de zorgcoördinator of de directie. Indien u het nodig vindt om een probleem grondiger aan te pakken, kunt u beroep doen op het CLB.

Het CLB heeft als opdracht het welbevinden van leerlingen te bevorderen doorheen hun schoolloopbaan. Het gaat er dus om het kind zich goed te laten voelen, zodat het zijn kennis en vaardigheden in de beste omstandigheden kan ontwikkelen.
Soms heb je als ouder twijfels over de vorderingen op school, over de verstandelijke, sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling van je kind. Psychologen, maatschappelijk assistenten, schoolartsen en sociaal verpleegkundigen van het CLB zullen samen met school, ouders en leerling een oplossing zoeken.

De begeleiding situeert zich op vier domeinen:

• Leren en studeren
  • Psychisch en sociaal functioneren
  • Schoolloopbaan
  • Preventie gezondheidszorg
    • in het CLB: algemeen consult voor tweede kleuter en vijfde leerjaar
    • op school: gericht consult: oogtest, groei en gewicht voor eerste kleuter, eerste en derde leerjaar

CLB Torhout

Adres: Papebrugstraat 8